sageata

Punct final la Săgeata: şapte excluderi şi 58 de puncte pe minus

Şedinţa de ieri a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF a pus capăt subiectului Săgeata Năvodari. Astfel, gruparea de la malul mării a încheiat periplul pe la comisia federală cu un hat-trick de toată frumuseţea fiind sancţionată cu trei excluderi din toate competiţiile, câte una pentru fiecare dosar aflat pe rol, adică Florin Popa, Dulee Johnson şi Silviu Pană.

Şase de la jucători, una de la arbitri

Amuzamentul situaţiei este dat de faptul că Săgeata a mai primit de la începutul anului încă patru excluderi. Prima a fost cea din campionatul Ligii 2, pentru două neprogramări ca urmare a neplăţii baremului către arbitri. Au urmat o excludere din toate competiţiile ca urmare a datoriei faţă de clubul Viorel Mateianu, la transferul lui Florin Achim.

Povestea a continuat cu o dublă excludere pentru dosarele Valeriu Lupu şi Cristian Munteanu, cireaşa de pe tort fiind tripla excludere de ieri. Aşa că Săgeata se poate lăuda că este prima echipa din fotbalul românesc care a fost exclusă de ŞAPTE ori din Liga 2 în acelaşi sezon. Asta pentru că din celelalte competiţii sub tutela FRF a fost exclusă doar de şase.

Au 37 de puncte sub zero

Bonusul a constat într-un total de 58 de puncte scăzute din totalul acumulat la finalul sezonului regulat, adunate din 29 de sancţiuni a câte două puncte fiecare. Depunctarea a început din 7 ianuarie şi de atunci “bonificaţiile” s-au tot adunat, aşa că la omologarea clasamentelor, Săgeata va avea în scripte -37 de puncte.

Foto: Alexandru RAITA