liga 4 semifinale

Jurnal de front #5: Chitila, la un pas de triplă

Sezonul 2014-2015 al Ligii a IV-a a Capitalei mai are un ultim bal, finala de sâmbătă de la Clinceni, acolo unde, de la 17:30, se vor duela Chitila şi Termo. Cele două echipe s-au impus în semifinale în faţa celor de la Sportul şi Chelsea, la capătul unor partide interesante, disputate marţi, pe arena Romprim din Bucureşti.

Ploaia a animat prima semifinală

Forţat de împrejurări, am ajuns destul de târziu la primul meci al zilei, cel dintre Termo şi Chelsea. La fix pentru a prinde torenţiala care a răcorit Berceniul, dar care i-a înghesuit pe toţi spectatorii sub copertina găurită a tribunei principale. La puţin timp după sosirea mea a venit şi golul de 2-0 al celor de la Termo, după o cursă a lui George Oprea, terminată cu o execuţie de Liga Campionilor, de pe linia de 16 metri.

Termo Chelsea_0980

Lobul acestuia s-a dus parcă pus cu mâna, sub bară (foto), plonjonul tânărului Dalin Munteanu (18 ani) fiind inutil. Reuşita lui Oprea (a doua a zilei) i-a scos la joc pe cei de la Chelsea, care au alergat cu succes după golul de 2-1, reuşit de Ionuţ Tudor. Din păcate, a fost prea târziu, chiar dacă la ultima fază periculoasă a albaştrilor a ajuns în careu şi portarul mai sus amintit. Termo ajunge în finală după trei ani, atunci când a pierdut cu 1-0 meciul cu Chitila, disputat pe stadionul Juventus.

Semifinala Ligii a IV-a Bucureşti, dintre Termo şi Chelsea, adjudecată de primii cu 2-1, prin golurile lui George Oprea 2, respectiv Ionuţ Tudor

Posted by Ligile Inferioare on Friday, June 5, 2015

Ispas vs Marinescu 2-1: penalty apărat, minge respinsă în bară, dar şi un gol primit

Scăpaţi de ploaie şi de primul meci al zilei, toţi spectatorii de pe arena din Şoseaua Olteniţei s-au pregătit pentru capul de afiş al zilei, derbyul dintre Sportul şi Chitila. Însă, elevii lui Petruş Pârvu au făcut o repriză de vis şi noţiunea de derby a părut desuetă. Pase din prima, lansări în spatele fundaşilor, însă toate fără rezultat pe tabelă timp de mai bine de 25 de minute, în special din cauza lui Ispas, portarul Sportului, care a blocat tot ce a putut.

Chitila Sportul II_1094

Din păcate pentru echipa lui Ionuţ Mazilu şi Marius Nae, a venit şutul imparabil al lui Croitoru, urmat la două minute de lansarea spre Mihai Constantin, concretizată pe tabelă de jucătorul Chitilei, aşa că după jumătate de oră de joc era 2-0 pentru ilfoveni. A urmat un duel direct între cei doi căpitani, Marinescu şi Ispas, adjudecat la limită de ultimul, care a apărat un penalty (foto), a respins o minge în bară, însă a fost învins în cele din urmă în prelungirile primei reprize.

Chitila Sportul II_1119

Relaxarea i-a dat emoţii Chitilei

Cu sacii în căruţă, elevii lui Petruş Pârvu s-au deconectat de la meci şi, după doar zece minute de la reluare, scorul a devenit 3-2, prin dubla lui Stancu. Treziţi la realitate de spectrul unei posibile egalări, ilfovenii au apăsat pe pedala de acceleraţie şi s-au distanţat din nou la două goluri, prin reuşita superbă a lui Marinescu (foto, jos). 4-2 şi meciul a fost ca şi jucat.

Chitila Sportul II_1193

Asta chiar dacă Sportul a mai avut două şanse de a reveni în joc, la centrarea lui Chitea prin faţa porţii lui Dragomir şi la ratarea rarisimă a lui Corlan, singur cu portarul advers.

Semifinala a doua a Ligii IV Bucureşti, disputată între Chitila şi Sportul şi adjudecată de ilfoveni cu 4-2, prin golurile lui Croitoru, Mihai Constantin, Marinescu 2, respectiv Stancu 2

Posted by Ligile Inferioare on Friday, June 5, 2015

Fluierul de final a adus o reacţie nervoasă a puştilor Sportului, care au acuzat arbitrul a pus capăt meciului înainte ca minutele de prelungire arătate de el să se termine, prilej ca unul dintre jucători să fie avertizat cu roşu. Chitila s-a calificat în finală pentru al treilea play-off la rând – în condiţiile în care în sezonul trecut nu s-a înscris în turneu, iar în 2012 şi 2013 a luat titlul.

Tinerii fotbalişti ai Sportului au suferit enorm după ce au fost eliminaţi în semifinale. Experimentaţii Ionuţ Mazilu şi…

Posted by Ligile Inferioare on Friday, June 5, 2015